Τομείς

της κατασκήνωσης μας

ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 6-8 ΕΤΩΝ

Juniors έως 9 ετών

 

Τα μικρότερα παιδιά, οι Juniors, ζουν στα πολύχρωμα πλακοστρωμένα σπιτάκια του παιδικού χωριού με την όμορφη πέτρινη πλατεία του, τα κιόσκια, τους ξεχωριστούς σύγχρονους χώρους υγιεινής, άθλησης και δημιουργικών εργαστηρίων, τις πανέμορφες παιδικές χαρές με τους πύργους, τις τσουλήθρες και τα σπιτάκια – φωλιές. Για τους μικρούς μας φίλους το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο γιατί στις τρυφερές ηλικίες, οι απαιτήσεις είναι πολύ αυξημένες και ιδιαίτερες.

Εκπαιδευτικοί με πείρα και μεράκι οδηγούν τα παιδιά σε δρόμους δημιουργίας.

Στην πισίνα –μικρού βάθους– και στη θάλασσα πολλά παιδιά θα πάρουν τα πρώτα μαθήματα κολύμβησης από τους έμπειρους γυμναστές–ναυαγοσώστες ενώ οι πιο προχωρημένοι θα συμμετάσχουν και σε αγώνες. Το βόλλεϋ παίζεται σε χαμηλό προσαρμοσμένο φιλέ, ενώ το μπάσκετ με τις κατάλληλες μπάλες της ηλικίας στις αντίστοιχες μπασκέτες. Στο 5×5 γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού πραγματοποιούνται τα δικά τους πρωταθλήματα ενώ το χωριό γίνεται μια γειτονιά όταν τ’ απογεύματα τα παιδιά παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια όπως τζαμί, κουτσό, μήλα, κρυφτό, σχοινάκι, γκαζές. Τέλος, οι νυχτερινές εξορμήσεις με φακούς στην Κρυοπηγή, το πέρασμα του Ταρζάν και οι πίστες αναρρίχησης και αιώρησης (fying fox) θα βάλουν τα παιδιά με μοναδικό τρόπο σε περιπέτειες…

 

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 9-12 ΕΤΩΝ

Funs 9 έως 12 ετών

Η μεγάλη παρέα των Funs ζει στο νέο μας χώρο, στη «Νέα Πολιτεία», ένα σύγχρονο κτιστό οικισμό, στο ψηλότερο σημείο της κατασκήνωσης, με εκπληκτική θέα τη θάλασσα, τη Σιθωνία, το Άγιο Όρος. Έχουν δε πλήρη αυτονομία σε υποδομές και προγράμματα. «Μεγάλοι» αλλά και «μικροί» συγχρόνως βρίσκουν την ταυτότητά τους στη «Νέα Πολιτεία», όπου το πρόγραμμα κατευθύνει το παιδί να δοκιμάσει, να δοκιμαστεί, να τολμήσει, να μάθει. Στη θάλασσα, την πισίνα, στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, στο μπάσκετ, το βόλλεϋ, το χάντμπωλ, τα παιδιά με την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών μαθαίνουν τα μυστικά και τις τεχνικές τους. Τα εργαστήρια του τομέα καλύπτουν τις θεατρικές, μουσικές, εικαστικές αναζητήσεις όλων των παιδιών.

ΑΛΛΟΥΠΟΛΗ 12 ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΤΩΝ

Teens 12 έως 14 ετών

Οι Teens, είναι οι μεγαλύτεροι φίλοι μας, ζουν «αλλού», σε πανέμορφα και ανακαινισμένα κτιστά σπίτια με τα πέτρινα σοκάκια, στην πιο όμορφη γωνιά της κατασκήνωσης. Οι μεγάλοι μας κατασκηνωτές μαθαίνουν να κινούνται αυτόνομα αλλά και να λειτουργούν συλλογικά. Δίνουν την δική τους πινελιά στο πρόγραμμα μας. Απολαμβάνουν τους αγώνες και αναστατώνουν την κατασκήνωση με το πάθος και τη δύναμη που τους διακρίνει. Δημιουργούν με την καθοδήγηση των στελεχών μας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παίζουν, χορεύουν. Ξεφαντώνουν στη Ντίσκο τις νύχτες με κέφι και μεράκι, χορεύοντας και τραγουδώντας. Χαίρονται τη θάλασσα με κανό-καγιάκ, παίζοντας Βόλλεϋ στην άμμο και πόλο. Γεύονται την περιπέτεια με παιχνίδια αναρρίχησης, αιώρησης (fying fox), τοξοβολίας, και το μεγάλο παιχνίδι, με αποκορύφωμα το διήμερο Σαφάρι.