Το πρόγραμμα «Ουράνιο Τόξο» μελετήθηκε ειδικά για άτομα με αναπηρίες, άρχισε να λειτουργεί το 1995 με ιδιαίτερη φροντίδα, από εξειδικευμένα και ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη. Φιλοξενείται στην κατασκήνωση Yuppi Camp, σε ένα εκπληκτικό κατασκηνωτικό χώρο.

Το πρόγραμμα είναι πρωτότυπο γιατί συμπυκνώνει και ενσωματώνει καινοτόμες προτάσεις και δραστηριότητες, συμβάλλοντας στην ήπια κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες.
Στοχεύει να αναδείξει τις ειδικές δεξιότητες του κάθε παιδιού, να υποστηρίξει την προσωπικότητά του και να του προσφέρει εμπειρίες σε ένα περιβάλλον ζωντανό, φιλόξενο και δημιουργικό.

Κατασκήνωση Ειδικού Σχεδιασμού
Η κατασκήνωση Yuppi Camp βρίσκεται στο καταπράσινο περιβάλλον της Χαλκιδικής, στην πεντακάθαρη θάλασσα της Κρυοπηγής σε ένα άριστα διαμορφωμένο χώρο 40.000τ.μ.

Στην κατασκήνωση όλοι οι χώροι εστίασης, υγιεινής, δραστηριοτήτων, κίνησης έχουν κατασκευασθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη χρήση τους από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ο ειδικός εργονομικός σχεδιασμός επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και χρήση στην πισίνα, στις τουαλέτες, στα γήπεδα κλπ. Οι κοινόχρηστοι χώροι και οι διάδρομοι κινήσεων είναι προσβάσιμοι με ράμπες.

Η κατασκήνωση πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας στην κατασκευή της: ακίνδυνο ρεύμα χαμηλής τάσης, πλήρες σύστημα πυρασφάλειας, αλεξικέραυνο, υλικά φυσικά μη τοξικά, προστατευτικά κιγκλιδώματα σε όλα τα διαμορφωμένα επίπεδα.

Οι εγκαταστάσεις μας
Οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την απόλυτη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των κατασκηνωτών και αποτελούνται από:

 • Άνετα, φιλόξενα σπιτάκια
 • Σύγχρονο μαγειρείο
 • Τραπεζαρία
 • Υγιεινές τουαλέτες και ντους που καταλήγουν σε βιολογικό καθαρισμό
 • Πισίνα ειδικών προδιαγραφών
 • Χώροι εικαστικής δημιουργίας, θεάτρου, ζωγραφικής και κεραμικής
 • Αμφιθέατρο για διάφορες εκδηλώσεις
 • Γήπεδα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλλεϋ και Χάντμπωλ
 • Αναρρίχηση, Αιώρηση (fying fox), Κανό, Ποδήλατα θαλάσσης
 • Άριστα εξοπλισμένο ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο και αναρρωτήριο που στελεχώνεται με γιατρό και νοσοκόμα όλο το 24ωρο
 • Ειδικά μελετημένη και ισορροπημένη διατροφή που σχεδιάζεται με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες των Α.μ.Ε.Α. και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο λειτουργίας.

Ασφαλή & Εξειδικευμένα Προγράμματα Ψυχαγωγίας & Δημιουργικής Απασχόλησης
Η πολυετής κατασκηνωτική εμπειρία των στελεχών μας και πάνω από όλα η πραγματική αγάπη για τα παιδιά, αποτελούν εγγύηση για τον σχεδιασμό ειδικά μελετημένων, πολυποίκιλων και πλήρως δομημένων προγραμμάτων ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης των κατασκηνωτών μας. Τα προγράμματά μας εκπονούνται με γνώμονα τις ανάγκες των ΑμΕΑ για παιχνίδι, επικοινωνία, δημιουργία και έκφραση ενώ παράλληλα είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι απόλυτα ασφαλή για τους κατασκηνωτές.

Διευθύνεται από Έμπειρους Επιστήμονες

Στο σύνολό του το προσωπικό της κατασκήνωσης (εκπαιδευτικοί, γυμναστές, θεραπευτές, συνοδοί, ομαδάρχες κ.α.) είναι εκπαιδευμένο ειδικά για τη φροντίδα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τα παιδιά μεταφέρονται προς και από την κατασκήνωση με την ευθύνη της Yuppi Camp ενώ για όλη τη διάρκεια φιλοξενίας τους είναι ασφαλισμένα και σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.

Xρήσιμες πληροφορίες

Η κατασκήνωση Yuppi Camp βρίσκεται σε απόσταση μόλις 90χλμ από την Θεσσαλονίκη ενώ τα πλησιέστερα στην κατασκήνωση κέντρα παροχής πρώτων βοηθειών είναι:

 • Νοσοκομείο Πολυγύρου 50χλμ
 • Κέντρο Υγείας Κασσανδρεία 5 χλμ
 • Φαρμακείο Κρυοπηγής 4 χλμ

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Ουράνιο Τόξο» και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία της κατασκήνωσης στα τηλέφωνα μας.

Περίοδος φιλοξενείας στην κατασκήνωση

Από 27 Αυγούστου Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

Aσφαλιστικά ταμεία

Ενημερωθείτε στα τηλέφωνα μας, ποια ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν την δαπάνη της κατασκήνωσης. Πρότυπο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρίες.